Как да коригирате драйвера на дисплея, който спря да отговаря и има възстановен и Стоп на син екран: 0X00000116 (BSOD) проблеми.

Как да коригирате драйвера на дисплея, който спря да отговаря и има възстановен и Стоп на син екран: 0X00000116 (BSOD) проблеми.

' Драйверът на дисплея спря да отговаря и се възстанови ' грешка или/и проблем със синия екран 0X00000116 (BSOD), който е причинен от 'nvlddmkm.sys ' файл (в базирани на NVIDIA графични процесори) или ' atikmpag . sys' файл ( в AMD-ATI базирани графични процесори),означава, че адаптерът на дисплея работи неправилно, тъй като на адаптера на дисплея ви отнема много време, за да завърши операция, поради няколко причини, напр. овърклок, повреда на файл(ите) на драйвера, дефектно захранване (PSU), прегряване, липсващи критични актуализации и др.

За да отстраните неизправността на ' Драйверът на дисплея спря да отговаря ' проблем, трябва да разберете дали проблемът възниква в конкретно приложение или игра, която изпълнявате (най-често в приложения, които използват видео, като Skype) или се случва по време на стартиране на Windows.

В това ръководство можете да намерите серия от стъпки и действия за отстраняване на неизправности и решаване на тези симптоми/проблеми:1. Когато стартирате приложение, което използва видео (като Skype) или видео игра, компютърът ви блокира и получавате едно от следните съобщения за грешка:

  • ' Дисплей драйвер AMD спря да отговаря и се възстанови' (ако притежавате AMD/ATI адаптер за дисплей).
  • ' Дисплей драйвер NIVIDIA спря да отговаря и се възстанови' (ако притежавате адаптер за дисплей на NVIDIA).
  • ' nvlddmkm.sys спря да отговаря и се възстанови '.

2. По време на стартиране на Windows или ако компютърът ви се срине произволно и показва син екран (BSOD) с грешка ' СТОП: 0X00000116 ' вижте следните файлове с драйвери:

  • ati2cqag.dll, ati2dvag.sys, atikmpag.sys, atikmdag.sys, ativpk.sys, amd2dvag.sys, amdkmdag.sys, amdvpk.sys (ако притежавате AMD/ATI адаптер за дисплей).
  • nvlddmkm.sys (ако притежавате NVIDIA дисплей адаптер).

3. По време на стартиране на Windows или ако компютърът ви се срине произволно и показва син екран (BSOD) с една от следните грешки:

  • IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL,
  • DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL,
  • PAGE_FAULT_IN_NON_PAGED_AREA .

4. В Event Viewer получавате следните грешки:

  • Atikmdag: Идентификатор на събитието 43029 или Идентификатор на събитие 52236: ' Дисплеят не е активен '

Коригирайте BSOD STOP 0X00000116

Поправете драйвера на дисплея, който спря да отговаря и се възстанови

Как да разрешите грешката на синия екран „Стоп: 0X00000116“ и проблема „Драйверът на дисплея спря да отговаря и се възстанови“.

Преди да продължите да отстранявате проблемите, описани по-горе, първо следвайте предложенията по-долу:

един. Деактивирайте интерфейса на Windows AERO*:

 • Windows 7 :Щракнете с десния бутон върху празно място на работния плот и изберете Персонализирайте . След това изберете тема от категорията основни и висококонтрастни теми.
 • Windows Vista:Щракнете с десния бутон върху празно място на работния плот и изберете Цвят и външен вид на прозореца . След това изберете Отворете свойствата на класическия външен вид за повече цветови опции. Изберете Windows Vista Basic за цветова схема .

*Забележка: В Windows 8/8.1 OS интерфейсът AERO е деактивиран по подразбиране.

две. Ако притежавате лаптоп, задайте настройката за мощност на максимална мощност:

  Windows 8, 7 и Vista: Навигирайте до Контролен панел > Опции за захранване. В Балансиран план щракнете върху Промяна на настройките на плана. Изберете Променете разширените настройки на захранването и задайте плана за захранване от Балансиран да се Висока производителност. Натиснете Добре за да съхраните новите настройки.

опции за мощност

3. Уверете се, че компютърът ви има най-новите актуализации на Windows и сервизни пакети.

Четири. Инсталирайте най-новата DirectX шофьори. (Можете да изтеглите/инсталирате най-новите DirectX драйвери от тук: https://support.microsoft.com/en-us/kb/179113 )

5. Инсталирайте най-новите драйвери за вашия дисплей адаптер.

6. Премахнете всички настройки за овърклок, които сте направили на вашия хардуер (например на процесора, в паметта или в графичния процесор) и стартирайте хардуера с настройките по подразбиране (например настройките на BIOS са зададени по подразбиране).

7. Проверете дали температурата на хардуера на вашата система (CPU, памет, графичен процесор) е нормална и не прегрява. (За тази задача можете да използвате CPUID HWMonitor )

Ако след като следвате горните предложения, проблемът с драйвера на дисплея все още се появява, следвайте стъпките за отстраняване на неизправности по-долу според вашата ситуация.

Ситуация А. Ако получите съобщението „Драйверът на дисплея спря да отговаря и е възстановен“, докато използвате конкретно приложение, тогава:

 1. Първо увеличете времето за обработка на GPU (Graphics Processing Unit), като следвате инструкциите по-долу ( Решение 1 ) и рестартирайте компютъра си. Ако проблемът продължава, тогава
 2. Извършете чиста инсталация на приложението, което причинява проблема, и вижте дали „Драйверът на дисплея спря да отговаря и е възстановен“ е разрешен. Ако не, тогава
 3. Деинсталирайте текущо инсталираните драйвери на дисплея и след това изтеглете и инсталирайте предишна версия на драйвера за вашия адаптер за дисплей. Подробни стъпки за това как можете да направите, които можете да намерите в Решение 2 По-долу.

Ситуация Б. Ако получите син екран с грешка „Стоп: 0X00000116“ по време на стартиране:

 1. Стартирайте Windows в безопасен режим и деинсталирайте инсталираните в момента видео драйвери. След това изтеглете и инсталирайте предишна версия на драйвера за вашия видео адаптер. (Виж Решение 2 по-долу за подробните инструкции.) Ако проблемът продължава, тогава
 2. Стартирайте Windows в безопасен режим и деинсталирайте инсталираните в момента видео драйвери. След това нулирайте настройките на BIOS до стойностите по подразбиране и поставете отново вашия видео адаптер (ако притежавате настолен компютър). (Виж Решение 3 по-долу за подробни инструкции).

Решение 1. Увеличете времето за обработка на GPU (Graphics Processing Unit).

Увеличете времето за обработка на GPU (Graphic Processing Unit), като коригирате стойността на регистъра за откриване на изчакване и възстановяване. Да направя това:

един. Изтеглете и инсталирайте Microsoft Fix it 50848 (източник: https://support.microsoft.com/en-us/kb/2665946 )

(Натиснете Съгласен и след това натиснете Следващия )

Microsoft Fix it 50848

2. Когато инсталацията приключи, затворете прозореца на Microsoft Fix-it и рестартирайте компютъра.

3. След рестартирането стартирайте приложението, което е причинило грешката „Драйверът на дисплея спря да отговаря“ и вижте дали проблемът е отстранен.

Решение 2. Инсталирайте предишна версия на драйвера за вашия графичен адаптер.

Стъпка 1: Стартирайте компютъра си в безопасен режим с работа в мрежа.

За да стартирате компютъра си в безопасен режим с поддръжка на мрежа:

Потребители на Windows 7, Vista и XP :

 1. Затворете всички програми и рестартирайте твоят компютър.
 2. Натисни ' F8 ', докато компютърът ви се зарежда, преди появата на логото на Windows.
 3. Когато ' Меню с разширени опции на Windows ' се появява на екрана ви, използвайте клавишите със стрелки на клавиатурата, за да маркирате Безопасен режим в мрежата опция и след това натиснете ' ENTER '.

Безопасен режим в мрежата

Потребители на Windows 8 и 8.1*:

* Работи и в Windows 7, Vista и XP.

един. Натиснете Windows Изображение-201_thumb+ Р ключове за зареждане на Бягай диалогов прозорец.

две. Тип msconfig и натиснете Въведете . Мрежа за безопасно зареждане

3. Щракнете върху Зареждане раздел и проверете Безопасно зареждане & мрежа .

че

Четири. Щракнете върху Добре и рестартирам твоят компютър.

Забележка: За да стартирате Windows в Нормален режим отново трябва да премахнете отметката от Безопасно зареждане настройка чрез същата процедура.

Стъпка 2. Деинсталирайте драйверите на вашата графична карта.

Когато компютърът ви влезе в безопасен режим, отидете до Windows Контролен панел > Програми и функции (Добавяне/Премахване на програми) и Деинсталиране текущо инсталирания драйвер на дисплея или – още по-добре – ако притежавате настолен компютър с AMD/ATI или графична карта NVidia, използвайте Помощна програма за деинсталиране на драйвери на дисплея (DDU) * за да премахнете напълно драйверите на графичната карта. Да направя това:

* Информация: Програма за деинсталиране на драйвери на дисплея е помощна програма за премахване на драйвери, която може да ви помогне напълно да деинсталирате драйверите и пакетите за графични карти AMD/NVIDIA от вашата система, без да оставяте остатъци след себе си (включително ключове на системния регистър, папки и файлове, магазин за драйвери).

един. Отворете вашия интернет браузър и изтеглете Помощна програма DDU за деинсталиране на драйвери на дисплея от едно от тези места:

две. Изтегли бутон и запазете Програма за деинсталиране на драйвери на дисплея полезност ( DDU vxx.x.exe ) на вашия работен плот.

3. Щракнете двукратно, за да стартирате DDU v12.3.exe .

u4sbf2cp

(Избирам Бягай когато го попитат...)

DDU

Четири. Посочете дестинационна папка за извлечените файлове (напр C:UsersAdminDesktopDDUv123 ) и след това натиснете Екстракт бутон.

програма за деинсталиране на драйвер за дисплей

5. Когато извличането приключи, отворете целевата папка (напр. DDUv123 на вашия работен плот) и щракнете двукратно върху Програма за деинсталиране на драйвери на дисплея приложение.

3054hopg

6. Натиснете Добре впредупредителното съобщение.*

Забележка: Описаната по-долу процедура обикновено е ефективна и не създава проблеми на компютъра ви, но от съображения за безопасност е по-добре да вземетеархивиране на вашите лични файловепреди да използвате DDU полезност.

деинсталиране-nvidia-amd-ati-vga-драйвер

7. Когато Програма за деинсталиране на драйвери на дисплея стартира основното приложение, изберете ( един ) Вашият графична карта модел ( e.g. NVIDIA), проверете ( две ) на Премахнете папките C:AMD или C:NVIDIA опция и след това натиснете Почистете и рестартирайте (силно препоръчително) бутон.

Страница за изтегляне на драйвери на AMD

8. След рестартиране на компютъра, влезте в Windows нормално и преминете към стъпка 3.

Стъпка 3: Изтеглете и инсталирайте предишна версия на драйвера за вашия графичен адаптер.

След рестартирането отидете до уебсайта на производителя на вашата графична карта и изтеглете предишен (най-стар) драйвер за вашия адаптер за дисплей. За да намерите предишен VGA драйвер:

 • За AMD-ATI драйвери за дисплей:
  • Навигирайте до Страница за изтегляне на драйвери на AMD .
  • В Изберете вашия драйвер ръчно опции, ​определете вашия графичен хардуер на AMD и вашата операционна система и след това натиснете ПОКАЗВАНЕ НА РЕЗУЛТАТИТЕ бутон по-долу.

Изтеглете драйвер за AMD Catalyst

  • На страницата, която се отваря, изберете Предишни драйвери и софтуер връзка в дясната странична лента.

Изтеглете предишния AMD ATI драйвер

  • Накрая изтеглете и инсталирайте предишна версия на драйвера за вашата AMD/ATI дисплейна карта. (напр. ' 3,12' или ' 3,9' версия).

NVIDIA-Изтегляне

 • За NVIDIA драйвери за дисплей:

Изтеглете предишния драйвер за NVIDIA

  • Накрая изтеглете и инсталирайте най-старата версия на драйвера за вашата NVIDIA дисплей карта. (напр. ' 344,60' версия).


Решение 3: Нулирайте настройките на BIOS и извършете чиста инсталация на видео драйверите.

Етап 1. Стартирайте Windows в безопасен режим и деинсталирайте драйверите на вашата графична карта, като следвате стъпки 1 и 2 от решение 2 по-горе.

Стъпка 2. Изключете компютъра си.

Стъпка 3. Изключете захранващия кабел (плюс батерията, ако притежавате лаптоп) и всички свързани устройства.

– – – Ако притежавате лаптоп, преминете направо към стъпка 7 по-долу... – – –

Стъпка 4. Отворете кутията на компютъра и внимателно извадете видеокартата.

Стъпка 5. Изчистете настройките на BIOS на дънната платка (CMOS).*

* Забележка: Прочетете ръководството на дънната платка за това как да изчистите CMOS. В повечето случаи трябва да поставите джъмпера на двата CMOS щифта на дънната платка и да изчакате няколко секунди, преди да премахнете джъмпера, или трябва да извадите CMOS батерията от държача на батерията и да изчакате 1 минута, преди да поставите CMOS батерията отново на мястото си.

Стъпка 6. Изчакайте няколко секунди и след това поставете видеокартата обратно в слота.

Стъпка 7. Изчакайте 30 – 40 секунди и след това свържете захранващия кабел и включете компютъра.

Стъпка 8. Влезте в настройката на BIOS и Заредете фабричните настройки настройки (известен още като Заредете оптимизирани настройки по подразбиране ). След това – по избор и ако е необходимо за стартиране на Windows – направете промени в настройките на контролера на твърдия диск (например RAID и др.).

Стъпка 9. Запазете и излезте от BIOS .

Стъпка 10. Стартирайте в Windows и инсталирайте драйверите на видеокартата.

Късмет!

Набираме персонал