Какво представлява папката Windows.old и как да я изтрия.

Какво представлява папката Windows.old и как да я изтрия.

В Windows.стар папката се създава по време на надстройката на Windows от предишно издание към друго (например, когато надстроите системата си от Windows 7 до Windows 8.1 или от Windows 7/8.1 до 10) или когато актуализирате Windows 10с по-нова компилация (напр. „Creators Update V1703“ или „Fall Creators Update v1709“).

Windows.old папка и как да я изтриете.

Папката „C:Windows.old“ съдържа всички системни файлове на Windows и в някои случаи може да съдържа всички ваши лични файлове и настройки от предишната инсталация на Windows. Причината за съществуването на папката Windows.old е да ви даде възможност да върнете Windows към предишната инсталирана версия (или сборка), ако имате проблеми с най-новата версия.Безопасно ли е да изтриете папката Windows.old?

Както казах по-горе, папката Windows.old, освен системните файлове на Windows, може да съдържа и вашите лични файлове и настройки и поради тази причина е по-добре да запазите папката Windows.old за известно време, докато не се уверите, че вашата система , след надстройката работи без проблеми и папката Windows.old не съдържа полезни за вас файлове.

Този урок съдържа инструкции за лесно премахване на папката Windows.old от вашия диск след надстройката.

Как да изтриете папка Windows.old в Windows 7/8.1/10

Важни бележки преди да изтриете папката Windows.old:
един.Оставете папката Windows.old във вашата система за една или две седмици, докато се уверите, че последната версия на Windows работи правилно. Ако не, тогава възстановяване на Windows 10 до предишната версия .
две.Разгледайте съдържанието на папката „Windows.old“ и вижте дали съдържа важни за вас файлове в директорията „C:Windows.oldUsers“ и нейните подпапки.

За да изтриете папката Windows.old в Windows 7, 8/8.1 и 10 OS:

един. В Windows Explorer щракнете с десния бутон върху „Local Disk disk (C:)“ и изберете Имоти .

две. Щракнете върху Почистване на диска бутон.

изтрийте папка windows.old

3. В прозореца „Почистване на диска“ щракнете Почистете системните файлове .

windows.стари windows 10

Четири. Проверете Предишни инсталации на Windows квадратче за отметка и щракнете Добре .

изтрийте windows.old папка windows 7, 8, 10

Това е!

Набираме персонал