КОРЕКЦИЯ: Бавна скорост на изтегляне на Steam.

КОРЕКЦИЯ: Бавна скорост на изтегляне на Steam.

Ако имате бавна скорост на изтегляне, когато изтегляте Steam игри, продължете да четете по-долу. Въвеждането на услуги за игри промени опита на потребителите през последното десетилетие. Различни игрови услуги са достъпни за потребителите на компютри, докато някои игрови услуги са кросплатформени – работят на PC и Mac.

Steam е една от най-популярните услуги за игри днес с над 120 милиона потребители месечно и няколко хиляди игри, достъпни за закупуване и безплатно. Най-голямата болка, която потребителите изпитват със Steam, е при изтеглянето на игри като TomClancy's Rainbow Six, CyberPunk 2077 и Halo Infinite, тъй като тези игри имат големи файлове, които изискват бърза интернет скорост.

Тъй като много потребители съобщиха, че скоростта на изтегляне в Steam е по-ниска в сравнение със скоростта на интернет, реших да напиша този урок, за да им помогна да решат проблема.Интернет скорост срещу скорост на изтегляне.

Преди да продължите да коригирате проблема с бавната скорост на изтегляне на Steam, трябва да сте наясно, че сравняването на скоростта на интернет със скоростта на изтегляне не е точен метод за измерване на скоростта на изтегляне на игри. Това е така, защото доставчикът на интернет услуги (ISP) изчислява скоростта на интернет в битове в секунда (Mbps), докато скоростта на изтегляне се измерва в байтове в секунда (MBps), където 1 байт е еквивалентен на 8 бита.

Това означава, че ако скоростта на изтегляне от интернет е 200 Mbps (мегабита в секунда), скоростта на изтегляне трябва да бъде около 25 MBps (мегабайта в секунда). Така че, за да намерите скоростта на изтегляне, просто трябва да разделите скоростта на интернет на 8. По този начин можем да определим дали Steam изтегля със скоростта, която трябва да бъде.

След горното разяснение, ако установите, че скоростта на изтегляне на игри от Steam е по-бавна от нормалната, следните решения ще отстранят проблема и ще подобрят скоростта на изтегляне.

Как да поправя: Бавно изтегляне в STEAM.

Метод 1. Изчистете кеша за изтегляне на Steam и деактивирайте изтеглянията на Throttle.

Първото нещо, което трябва да опитате да коригирате бавната скорост на изтегляне в Microsoft Steam, е да изчистите изтегления кеш. Изчистването на кеша ще премахне излишните данни, които влияят върху скоростта на изтегляне.

един. Стартиране пара.
две.
Щракнете върху пара раздел в горния ляв ъгъл и от падащото меню изберете Настройки .

Настройки на Steam

3. Щракнете върху Изтегляния от списъка с опции и приложете следните настройки:

    1. Премахнете отметкатаопцията Изтегляне на газ по време на поточно предаване.
    2. Щракнете върху Изчистване на кеша за изтегляне и след това щракнете ДОБРЕ.

КОРЕКЦИЯ бавната скорост на изтегляне на Steam

Четири. Приложението ще се рестартира, ще влезе и ще провери дали скоростта на изтегляне се подобрява. Ако проблемът продължава, опитайте следващото решение.

Метод 2. Изберете различен регион за изтегляне.

Друг начин да увеличите скоростта на изтегляне в Steam е да промените региона на изтегляне (местоположението на сървъра). Препоръчваме ви да изберете зона, която се намира през нощта, така че да има по-малко потребители от тази зона. Това може значително да подобри скоростта на изтегляне на Steam.

един. От пара меню изберете Настройки .

две. В Изтегляния , щракнете върху падащото меню под Изтеглете Регион и изберете местоположение с часова зона, която в момента е през нощта. След това изберете ДОБРЕ.

Променете региона за изтегляне на Steam

3. Ще се появи диалогов прозорец с подкана за рестартиране, за да се осъществят промените, които сте направили. Щракнете върху Рестартирайте Steam за да приложите промяната.
Четири. Опитайте се да изтеглите игрите си и наблюдавайте дали те се изтеглят по-бързо. Това решение значително подобри скоростта на изтегляне на много потребители.

Метод 3. Извършете нулиране на мрежата.

В някои случаи актуализациите на Windows могат да повлияят на вашите мрежови драйвери и да причинят някои конфликти. Освен това това може също да намали скоростта на сърфиране и изтегляне. Нулирането на мрежата може да коригира всички основни проблеми и да ускори изтеглянията на Steam.

За да нулирате мрежата в настройките по подразбиране: *

* Информация:Мрежовото нулиране премахва всички инсталирани от вас мрежови адаптери и настройките за тях. След рестартиране на компютъра всички мрежови адаптери се преинсталират и настройките за тях са зададени по подразбиране.

един. Отворете Windows Настройки и изберете Мрежа и интернет.

две. Вдясно изберете Разширени мрежови настройки. *

* Забележка:В Windows 10 изберете Нулиране на мрежата връзка под Разширени мрежови настройки.

Нулиране на мрежата

3. Изберете Нулиране на мрежата.

изображение

Четири. Щракнете върху Нулирайте сега и изберете да в диалоговия прозорец, за да потвърдите, че искате да нулирате мрежата.

изображение

5. Windows ще ви уведоми, че ще рестартира вашето устройство след 5 минути. Запазете работата си и изчакайте компютърът да се рестартира.
6. След рестартиране изчакайте Windows да преинсталира вашата мрежа и след това проверете дали скоростта на изтегляне в Steam се е подобрила.

Метод 4. Деактивирайте защитната стена.

Антивирусната защита на вашия компютър може също да намали скоростта на изтегляне в Steam. Така че, ако използвате програма за сигурност на трета страна, която също има функция за защитна стена, опитайте да деактивирате защитната стена и вижте дали това подобрява скоростта на изтегляне в steam.

Ако използвате защитата на Windows по подразбиране, можете да следвате стъпките по-долу, за да деактивирате защитната стена. (Това понякога може да утрои скоростта на изтегляне на Steam).

един. Тип Защитна стена на Windows в лентата за търсене и след това Отвори на Защитна стена на Windows Defender от резултатите.

изображение

две. Вляво изберете Включете или изключете защитната стена на Windows Defender.

изображение

3. Проверете Изключете защитната стена на Windows Defender и изберете ДОБРЕ. (Направете това както за частната, така и за публичната мрежа).

Деактивирайте защитната стена

Четири. Сега отворете Steam и проверете дали изтеглянето на steam е подобрено.*

* Забележка:Тъй като това решение е малко излишно и оставя компютъра ви уязвим за атаки, включете отново защитната стена на Windows, след като изтеглянето приключи.

Метод 5. Деинсталирайте и преинсталирайте Steam.

Премахването и повторното инсталиране на Steam е друг чудесен начин за коригиране на бавното изтегляне на Steam игри. Така, архивирайте вашите Steam игри преди да деинсталирате клиента Steam и да ги възстановите веднага след като преинсталирате приложението на вашия компютър.


За да деинсталирате Steam:

един. Натиснете Клавиш на Windows + R за да стартирате Run.
две. Тип appwiz.cpl в диалоговия прозорец и щракнете Добре .

clip_image018

3. Намерете пара , щракнете с десния бутон и изберете Деинсталиране. Ще се появи диалогов прозорец за потвърждение дали искате да премахнете Steam, изберете Деинсталиране.

Деинсталирайте Steam

Четири. След като приключи, инсталирайте Steam отново и влезте в акаунта си. След това продължете да проверявате скоростта на изтегляне.

Това е! Кой метод работи за вас?

Набираме персонал