КОРЕКЦИЯ: ЧАСОВНИК WATCHDOG TIMEOUT BSOD в Windows 10

КОРЕКЦИЯ: ЧАСОВНИК WATCHDOG TIMEOUT BSOD в Windows 10

Грешката на синия екран „Clock Watchdog Timeout“ беше открита в края на чиста инсталация на Windows 10 (версия 1703) на настолен компютър ASUS G10AC. Когато BSOD грешката 'Clock Watchdog Timeout' се появи,компютърът замръзна и единственият начин да накарате компютъра да работи отново беше да изключите (или да нулирате) компютъра и да започнете отначало.

BSOD CLOCK WATCHDOG TIMEOUT

Според Microsoft , проверката за грешка CLOCK_WATCHDOG_TIMEOUT показва, че очаквано прекъсване на часовника на вторичен процесор в многопроцесорна система не е получено в рамките на определения интервал. Обикновено това се случва, когато процесорът не реагира или е блокиран.В този урок ще намерите подробни стъпки, за да разрешите BSOD проблема „Clock Watchdog Timeout“ в Windows 10 OS.

Как да КОРИГИРАТЕ Как да КОРИСИМ: BSOD „ЧАСОВНИК WATCHDOG TIMEOUT“ в Windows 10

бележки: Преди да продължите да отстранявате проблеми с BSOD, като следвате стъпките, посочени по-долу:
един. Изключете всички ненужни USB свързани устройства от вашата система (напр. USB диск, флаш диск, принтер, USB WIFI адаптер и др.)
две. Гарантира, че не сте променили своя софтуер или хардуер : Ако наскоро сте променили хардуера на вашата машина (например добавихте повече RAM или сте заменили VGA картата) или сте инсталирали нов драйвер на хардуерно устройство или нов софтуер (например антивирусна), тогава вероятно това е причината за проблема с BSOD.
3.Проверете и инсталирайте всички налични актуализации на Windows.

Стъпка 1. Нулирайте настройките на BIOS до стойности по подразбиране.

един. Стартирайте CMOS Setup и нулирайте стойностите на BIOS на ПО ПРАВО. *
3. Запазете и излезте от BIOS Setup.
две. Опитайте се да използвате компютъра нормално. Ако проблемът с BSOD продължава, продължете стъпка 2.

* Забележка:Ако притежавате настолен компютър, опитайте да нулирате настройките на BIOS до по подразбиране ръчно, като затворите накъсо 'CLEAR CMOS' на дънната платка или като извадите CMOS батерията за поне 60-90 секунди. (Вижте ръководството на дънната платка, за да локализирате CLEAR CMOS Jumber).

Стъпка 2. Актуализирайте драйверите на устройства.

Следващата стъпка за разрешаване на проблема с „ЧАСОВНИК WATCHDOG TIMEOUT“ е да актуализирате основните драйвери на устройства във вашата система в този ред:

1. Драйвери за чипсет.
2. VGA драйвери.
3. Мрежови драйвери.

Стъпка 3. Проверете температурата на процесора.

Уверете се, че компютърът ви не прегрява. Проверете дали температурата на хардуера на вашата система (CPU, памет, графичен процесор) е нормална и не прегрява. За тази задача можете да използвате CPUID HWMonitor полезност. Ако системата ви прегрява, почистете компютъра си от прах, останал вътре, за да избегнете високи температури и проблеми с работата. Най-добрият начин да направите това е да използвате мощен вентилатор. Също така се уверете, че въздушният поток навън не е възпрепятстван.

Стъпка 4. Диагностицирайте паметта за проблеми.

Втората стъпка за разрешаване на проблема със синия екран „CLOCK_WATCHDOG_TIMEOUT“ е да се диагностицира инсталираната памет (RAM) за проблеми. За да изпълните тази задача, следвайте инструкциите в тази статия: Как да тествате и диагностицирате проблеми с RAM паметта . Ако паметта ви е наред, продължете към следващата стъпка.

Стъпка 5. Диагностицирайте вашия твърд диск за проблеми.

Следващата стъпка е да се диагностицира твърдият диск за повреди. За да изпълните тази задача, следвайте инструкциите в тази статия: Как да тествате и диагностицирате твърдия диск (HDD) за хардуерни проблеми .

Стъпка 6. Актуализирайте системния BIOS.

Последната стъпка за разрешаване на проблема с 'Clock Watchdog Timeout' е да актуализирате BIOS на вашата система. В моя случай актуализацията на BIOS * беше – най-накрая – решението на проблема BSOD CLOCK_WATCHDOG_TIMEOUT.

Важно: Актуализацията на BIOS е последното решение за решаване на компютърни проблеми, тъй като ако неправилно актуализирате BIOS, ще направите компютъра си незареждащ и безполезен. Така че, бъдете много внимателни, когато актуализирате BIOS и Недей изключете компютъра си по време на процеса на актуализиране на BIOS.

Как да актуализирате BIOS:

един. Влезте в BIOS Setup и разберете текущата версия на BIOS. Освен това можете да разберете версията на BIOS от графичния интерфейс на Windows. За да направите това, отворете командния ред и въведете тази команда:

    wmic bios получава smbiosbiosversion

две. Разберете точния модел на вашата дънна платка. Моделът на дънната платка е показан на шасито на дънната платка. Освен това можете да разберете модела на дънната платка от графичния интерфейс на Windows. За да направите това, отворете командния ред и въведете тази команда:

    wmic перваз вземете продукт, производител, версия

3. Отидете до сайта за поддръжка на производителя и изтеглете най-новата версия на BIOS, според модела на дънната ви платка.
Четири. Следвайте – точно – инструкциите, предоставени от производителя, как да актуализирате своя BIOS.

Други методи за разрешаване на проблема с BSOD CLOCK_WATCHDOG_TIMEOUT.

1. Архивирайте вашите файлове и извършете чиста инсталация на Windows, като използвате най-новата програма за инсталиране на Windows 10 .
2. Сменете RAM на вашата система, дори ако резултатът от теста на паметта е бил добър. Освен това, ако имате 2 инсталирани RAM памет във вашата система, тествайте стабилността на Windows, като използвате единия от тях.
3. Ако сте по-напреднал потребител и искате да продължите с отстраняването на неизправности в BSOD, следвайте инструкциите в тази статия, за да разберете кой файл, модул или драйвер причинява грешката при BSOD Crash: Как да разрешите проблеми със синия екран, като прочетете информацията за BSOD и MiniDump .

Че!

Набираме персонал