КОРЕКЦИЯ: SharePoint Изчерпва място. Мястото за съхранение на този сайт е почти изчерпано.

КОРЕКЦИЯ: SharePoint Изчерпва място. Мястото за съхранение на този сайт е почти изчерпано.

Ако получите следната грешка в SharePoint „Изчерпване на място. Мястото за съхранение на този сайт е почти изчерпано. За да освободите място, да изтриете файловете, от които не се нуждаете, и да изпразните кошчето, продължете да четете по-долу, за да научите как да освободите място за съхранение в SharePoint.

Както може би знаете, наличното пространство за съхранение в Microsoft 365 SharePoint е 1TB плюс 10GB на закупен лиценз и ако искате да увеличите пространството за съхранение, можете да закупите допълнително хранилище за файлове в Закупуване на услуги страница (Изберете Добавки -> Office 365 Extra File Storage ).

Обикновено 1TB пространство за съхранение в SharePoint Online е достатъчно за малка компания да споделя документи и други файлове между своите служители. Но това пространство може скоро да се окаже недостатъчно, ако документите се променят често. Това е така, защото SharePoint създава – по подразбиране – нова версия на всеки променен документ и след това запазва старата версия на документа в историята от съображения за сигурност и архивиране. Тази функция се нарича ' Версиониране на файлове “ и е наличен в SharePoint Online и OneDrive за бизнеса.Въпреки че Версиониране на файлове е много полезна функция, тъй като ви позволява да се върнете към по-ранна версия на документ, ако е необходимо, (например след и неправилно изтриване или модификация от вирус), или да проследявате промените, направени в документа, от друга страна, може драстично намаляване на наличното пространство в SharePoint поради многото различни версии, които съхранява, за всеки файл.

Ето защо, ако ви свърши място в SharePoint Online и не искате да купувате допълнително място за съхранение, следвайте стъпките по-долу, за да освободите дисково пространство в SharePoint, като изтриете по-старите версии на файловете и промените настройките за версии на файлове в за да запазите минималните версии на файловете.

Как да освободите място в SharePoint Online.

Стъпка 1. Изпразнете кошчето в SharePoint, за да освободите място за съхранение.

Първата стъпка за увеличаване на наличното пространство за съхранение в SharePoint Online е да премахнете всички изтрити елементи от кошчето. да направя това:

един. Щракнете върху Връзка за рециклиране отляво и след това щракнете Празно кошче.

КОРЕКЦИЯ: SharePoint Изчерпва място. Мястото за съхранение на този сайт е почти изчерпано

Стъпка 2. Намалете броя на версиите на файлове в SharePoint Online.

По подразбиране SharePoint Online и OneDrive за бизнеса могат да съхраняват до 500 версии на всеки документ, което според мен е прекомерно. За да намалите броя на запазените версии за всеки файл в SharePoint Online:

един. Навигирайте до Документи библиотека и от Настройки щракнете върху менюто Настройки на библиотеката.

Промяна на настройките за версия на файлове в SharePoint

две. Щракнете върху Настройки за версия.

Настройки за версия на SharePoint

3. В Настройки за версии променете Запазете следния брой основни версии стойност от 500 до 100 и щракнете ДОБРЕ. Това ще премахне всички версии отвъд 100, които запазва. *

Промяна на настройките за версия на файлове на SharePoint

* Допълнителна помощ: Ако искате напълно да деактивирате версията на файловете в SharePoint онлайн, изтеглете най-новата версия на Shell за управление на SharePoint Online инструмент, свържете се с вашия център за администриране на SharePoint Online с вашите администраторски идентификационни данни и дайте следната команда на PowerShell:

    Set-SPOTenant -EnableMinimumVersionRequirement $False


Стъпка 3. Изтрийте предишни версии на файлове в SharePoint Online.

Третият метод за освобождаване на място за съхранение в SharePoint е да изтриете старите версии на файловете. Единственият недостатък на тази процедура е, че трябва да изтриете предишните версии за всеки файл поотделно и няма опция (до написването на статията) да изтриете всички предишни версии на всички файлове наведнъж, без да използвате трета -парти инструмент като DMS-Shuttle за SharePoint .

За да видите и изтриете всички запазени версии на документ на SharePoint:

един. Изберете Съдържание на сайта отляво и щракнете Настройки на сайта .

Настройки на сайта на SharePoint

две. В Настройки на сайта щракнете Показатели за съхранение под Администриране на колекция от сайтове .

Показатели за съхранение на SharePoint

3. Сега щракнете върху История на версиите опция до всеки файл, за да видите всички негови запазени версии.

История на версиите на SharePoint

Четири. Накрая щракнете Изтриване на всички версии за да премахнете всички предишни версии (с изключение на текущата) или да изтриете една по една версиите, които искате, като изберете Изтрий опция в опциите със стрелка надолу на всяка запазена версия.

SharePoint Изтриване на стари версии на файлове

Това е!

Набираме персонал